Nationwild - Om NWI

Om NWI

Alla kunder har olika krav på sina leverantörer och beroende på företagets kunskap så varierar dessa krav.

Vi på NWI har med vår samlade erfarenhet tillsammans med gamla och nya kunder försökt att konstruera den optimala lösningen för att tillgodose alla behov.

Alla kunder har en sak gemensamt och detta är kravet om att tjänsterna alltid ska fungera. Det finns ingen leverantör som garanterar 100% upptid på deras tjänster och det kan inte vi heller garantera. Detta av en enkel anledning - för att bibehålla en hög säkerhet måste systemen ibland startas om efter att vi har installerat säkerhetsfixar, uppgraderat programvaror eller har förändrat annat i vår miljö. Dock ska driftavbrotten vara minimala och vi försöker alltid att göra detta efter normal arbetstid.

Läs mer om vår teknikplattform

Vi förlitar oss inte på att tillverkarna av datautrustning levererar servrar som är felfria. Därför bygger vi egna system. Detta innebär en minimering av mekaniska och elektriska fel. Frågan är alltså inte om utan när det händer. Vi vill påstå att även om de individuella servrarna har en uppbyggd feltolerans med dubbla nätaggregat etc så finns det komponenter som inte har den feltoleransen. MEN när ett fel uppstår så har vi lediga resurser i alla system för att klara av detta utan att våra kunder ska känna av ett större driftavbrott.

Vi strävar alltid efter en hög säkerhet för våra tjänster. För att nämna ett par exempel. Vi har brandväggar för att skydda våra tjänster och vi har SSL-kryptering på känslig information, exempelvis för våra mailtjänster.

Prestanda, Bandbredd och Kapacitet är en annan fråga som vi ser allvarligt på.

Alla tjänster har gigabit-hastighet. Vi tar heller inte extra betalt för överföring, vi anser att kunder som utnyttjar våra tjänster inte ska belastas för att de tex har många besökare på sin hemsida, vi är glada att det går bra för dem. Däremot så tillåter vi inte utnyttjande av våra tjänster för gråzons-tjänster. God etik är en av våra deviser. För att kunna uppfylla en bra prestanda ställs det höga krav på ett disksystem. Som ett exempel så använder vi oss av SSD hårddiskar som sitter i Raid 10. För några av våra tjänster där det krävs prestanda tex mail och sql (Raid 10 används både för prestanda och säkerhet) är disksytemet även dubblerat med identisk hårdvara av samma anledning som vi berättade om ovan.

Om du mot förmodan inte är övertygad om att vi kan leverera högkvalitativa företagstjänster - ring gärna upp en av våra tekniker som mer än gärna svarar på eventuella frågor.

Läs mer om vår teknikplattform
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.